ARTIST IN RESIDENCE IN JERUZALEMKAPEL

Op uitnodiging van Museum Gouda ben ik van augustus 2015 tot juli 2016 ‘artist in residence’ geweest in de Jeruzalemkapel te Gouda. Samen met nog 5 kunstenaars betrok ik de eeuwenoude ruimten en richtten wij daar onze ateliers in. Ik koos een plek op de begane grond, met uitzicht op de Sint-Janskerk en het standbeeld van Erasmus in het Vroesenpark. De voordeur van de kapel was een aantal dagen per week geopend voor het publiek. Dat bracht mij mooie ontmoetingen met heel veel mensen.

Ik heb de rijke historie en de bijzondere vormen van dit gebouw op me in laten werken. Ik legde meerdere spiegels onder verschillende hoeken op de vloer van de kapel. Als ik daarin keek zag ik een versplinterd en versprongen beeld. Een beeld dat bij de minste of geringste beweging veranderde. Ik zag alles ondersteboven, de hoge koepel werd daarmee een enorme diepte. Er gebeurde iets met mijn beleving van het perspectief. De ruimte die ik in de spiegels zag inspireerde mij tot tekeningen en schilderijen.

Daarnaast werkte ik vanaf januari 2016 op verzoek van Gerard de Kleijn, directeur van Museum Gouda, aan een project rondom Erasmus.


recente beeldblog posts

Elke werkdag een nieuwe tekening.

bekijk meer blog 


2017  | nieuwe workshops in september

workshop miekedehaan 5305 lr

 

In september start ik weer met een nieuwe serie workshopavonden tekenen en schilderen. Met natuur & landschap als thema. In mijn sfeervolle atelier in de binnenstad van Gouda is ruimte voor 6 tot 8 personen. Ik help je aan de hand van uitdagende opdrachten met het vinden van vrijheid in tekenen en schilderen. Ik reik mogelijkheden aan om tot jouw eigen vormen te komen. De werkelijkheid is daarbij onze leidraad. Ik ben geen docent die je vertelt ‘hoe het moet’. Liever schep ik de voorwaarden en de veilige omgeving waarin jouw eigen onderzoek plaatsvindt. Tekenervaring is niet noodzakelijk, materiaal is ruim voorhanden in mijn atelier.

Woensdag 19:30-21:30u
27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december


Donderdag 19:30-21:30u
28 september, 12 oktober, 26 oktober, 9 november, 23 november, 7 december

lees hier meer


 

 

2017  | aandacht voor 'Mieke de Haan schildert' op cultuurpodium ifthenisnow

2017 mieke de haan schildert 01194

 

'Als ik opzij stap zie ik de tijd gaan'
Lees meer over mijn inspiratie, over het hoe en waarom.
Naar artikel op ifthenisnow

Walter van Teefffelen interviewde mij over mijn kunstenaarschap.
Lees interview op ifthenisnow


 

 

2017 | AD editie Groene Hart, 4 mei 

Tekst Gijs Kool, Foto Stephan Tellier
Klik op afbeelding voor vergroting


 

 

2017  | schilderfilmpjes op youtube

schilderfilmpje still


Op mijn youtubekanaal kan je me op de vingers kijken als ik schilder.

Naar youtube