workshops

Ik geef workshops voor particulieren en bedrijven.
Dat kunnen éénmalige (dag)workshops zijn, of lessenseries van een paar uur.
Ik deel graag mijn kennis en enthousiasme. Dat doe ik in mijn eigen atelier of op locatie.

View the embedded image gallery online at:
http://miekedehaan.nl/workshops-mieke-de-haan#sigProIdc884012cdf

Workshops voor particulieren

Tekenen en schilderen met thema Natuur en Landschap voor volwassenen.

Ik geef workshops waarin ik je laat ervaren hoe het is om de natuur te verbeelden. Natuurbeleving en persoonlijke waarneming staan tijdens deze lessen op de voorgrond, meer dan realisme of ‘de werkelijkheid’. Aan de hand van uitdagende opdrachten ga je tekenen en schilderen. Het maakt niet uit of je al heel veel tekenervaring hebt of nog maar net begonnen bent met het ontdekken van je vaardigheden. Omdat ik met kleine groepen van minimaal 6 en maximaal 8 personen werk, is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Lessen vinden plaats in mijn sfeervolle atelier in het centrum van Gouda, om de andere week op
woensdagavonden en donderdagavonden van 19:30 - 21:30u

Maatwerk is ook mogelijk: als jij minimaal 6 en maximaal 8 mensen weet die een (serie) workshop(s) willen doen, dan kunnen we inhoud, tijdstip en datum/data samen bepalen, en krijg jij een eenmalige korting van 50% op jouw workshop(s).

In mijn atelier is materiaal en papier dat je kosteloos kunt gebruiken, maar je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

Data & prijzen

€165,= voor 6 lessen, vooraf te voldoen.
Kan je niet alle data? Losse lessen kosten €32,=
Inhalen van een les op een andere dag is mogelijk.

woensdagavonden | 19:30 - 21:30u
2017 > 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december

donderdagavonden | 19:30 - 21:30u
2017 > 28 september, 12 oktober, 26 oktober, 9 november, 23 november, 7 december

Inhoud van de workshops.
Het overkoepelende thema van de workshopserie is Natuur en Landschap.In de lessen focus ik op het vrij omgaan met vorm, kleur en materiaal . Het vinden van deze vrijheid gaat voor mij boven ‘mooi’ of ‘goed’ schilderen en tekenen. Ik laat je zien hoe je kunt omgaan met belemmerende gedachten als: ‘ik weet niet wat ik moet tekenen’, ‘ik heb iets in mijn hoofd maar dat kan ik niet tekenen’, ‘dat enge grote witte vel papier’ ‘ik kan niet tekenen’.

Natuurbeleving en persoonlijke waarneming vind ik interessanter dan ‘de werkelijkheid’. Tijdens de workshops gaat het dan ook vooral om het zoeken naar jouw eigen beleving van de natuur en het landschap.

Je werkt onder andere naar aanleiding van foto’s en geeft daar een eigen draai aan. Ik geef uitdagende opdrachten met een tijdsbeperking waardoor je veel minder gelegenheid hebt om na te denken. Het ‘doen’ staat voorop. Hierdoor word je uitgenodigd om minder met het hoofd te tekenen en meer vanuit hart en ziel.  Daarnaast laat ik je ook allerhande technieken en materialen uitproberen en geef ik tips en aanwijzingen.

Verloop van de les.
Ik begin elke les met een korte uitleg over het  zwaartepunt van die les.  Dat kan bijvoorbeeld kleur zijn, of structuur, of acrylverf, licht en donker, compositie, of abstraheren)
Daarna  geef ik opdrachten, die in lengte variëren van een paar minuten tot een half uur. Tot slot nemen we de ruimte om elkaars werk te bekijken en te bespreken, zodat je van elkaar kunt leren. Aan het eind van elke les ga je met meerdere tekeningen en/of schilderingen naar huis.

Materiaal.
Je werkt op papier. Papier en materiaal is ruim voorhanden in mijn atelier, zoals: inkt, oliekrijt, pastelkrijt, syberisch krijt, houtskool, grafietkrijt en –potloden, acrylverf, penselen.  Het gebruik hiervan is bij de prijs inbegrepen.

Wat deelnemers schreven over de workshops:
Zojuist de productie van de laatste twee lessen uitgespreid en van een afstandje bekeken. Een feestelijk en dankbaar stemmend moment. Veel dank en waardering voor je intense voorbereiding.
(Wim)

Je hebt me verbaasd en verrast met je opdrachten, alles klopt met je beschrijving in de aanloop naar de cursus, maar doen is wat anders... je horen en zien in je mooie atelier, de muziek, de afgepaste tijden en het werken samen met de andere cursisten, de afsluitende kijkronde...dat het resultaat even niet telde, dat je dat los mag laten, dat je gaat kruipen in materiaal, beweging en iets ondefinieerbaars van jezelf...hoe dat bij iedereen in dezelfde vorm steeds weer op het eind zichtbaar werd....ik vond het zo mooi en zo ontspannend, louterend bij tijd en wijle.... Dank je!
(Heleen)

Met veel plezier heb ik je workshops gevolgd. Ik werd er altijd vrolijk van en de creativiteit ging stromen en het werkte heel ontspannend.
(Machiel)

Ondanks dat ik zelf al jaren teken en schilder, heb ik tijdens de lessen van Mieke toch weer veel nieuws geleerd. Niet zozeer wat betreft nieuwe teken- of schildertechnieken, maar vooral andere manieren van kijken en nieuwe manieren om tot beeld te komen. Loskomen mijn eigen methode dus, en zo nieuwe inspiratie vinden.
(Marleen)

Nog vers in het geheugen na de boeiende lessen die jij hebt gegeven, heeft het mij aanleiding gegeven om op een andere manier naar lijnen, licht en vlakken te kijken in een beeld wat je wilt weergeven. Graag wil ik je een compliment geven over je werkwijze en aanpak. Het was steeds weer verrassend wat er onverwacht op papier kwam. Voor mij een eyeopener. Het werken in een serieuze groep waar geen competitie was heb ik als heel prettig ervaren.
(Rien)

Mieke is enthousiast en hartelijk en weet door allerlei opdrachten je uit je normale manier van tekenen te halen, waardoor er nieuwe of onbekende beelden kunnen ontstaan. En daarin weet zij dan weer veel moois en interessants aan te wijzen. Een fijne manier om uit je hoofd te komen en lekker bezig te zijn.
(Ingrid)

Workshops voor bedrijven

Ik gaf workshops als onderdeel van een teambuildingsdag, als onderdeel van een bedrijfsuitje, als onderdeel van een veranderingsproces, om te inspireren, om oude partronen los te laten of om nieuwe wegen te onderzoeken. Ik geef ook workshops op scholen, voor docenten én voor kinderen.

Een bedrijfsworkshop is maatwerk. Ik schrijf een plan op basis van de wensen van de klant. Er is heel veel mogelijk. Ik heb een groot netwerk, en indien gewenst kan ik een samenwerking aangaan met dichters, schrijvers, musici, zangers en zangeressen, coaches  en yogadocenten. Meerder disciplines kunnen zich mengen in één workshop, of onderdelen zijn van een groter geheel.
Neem contact met mij op zodat ik u uitgebreid kan vertellen over de vele mooie mogelijkheden.

Een greep uit recente workshops:

workshops in eigen atelier: schilderen en tekenen van Natuur en Landschap
workshops woord&kunst in samenwerking met dichter Ellen van Hierden.
onderdeel van workshopdag voor managers : tijd voor jezelf : tekenen en muziek.
miniworkshop als onderdeel van de Geluksroute Gouda : tekenen en muziek.
workshop aan kinderen van groep 6 van een basischool : teken je gevoel.
inspiratie workshop voor docenten basisonderwijs : tekenen en muziek.
workshop voor bewoners in opdracht van een architectenbureau in het kader van het inrichten van een nieuwe wijk.
teamuitje consultancybureau : de nieuwe consultant dat ben jij.

 

 

 


(Ingrid)