nieuws

Op de hoogte blijven? Abonneer je op mijn nieuwsbrief.

recente beeldblog posts

View the embedded image gallery online at:
https://miekedehaan.nl/0#sigProId58ba3f3b56
Elke werkdag een nieuwe tekening.

bekijk meer blog 


2018  | nieuwe workshops vanaf mei

workshop miekedehaan 201803

 

Zoek je vrijheid bij het tekenen en schilderen? Vrijheid in materiaal gebruik, vrijheid in je hoofd? Wil je ontsnappen aan ‘hoe het moet’ of  je losmaken van ‘ik weet niet of ik het kan’? Zoek je creatieve verdieping of zet je je eerste aarzelende stappen op het creatieve pad?

In mei start ik weer met een nieuwe serie van 5 workshopavonden tekenen en schilderen.
Iedereen heeft zo zijn of haar eigen drijfveren om te komen werken in mijn atelier tijdens de workshopavonden. Wat ik zie als ik tijdens zo’n avond rondkijk is concentratie, plezier, gedrevenheid en verbazing over wat er ontstaat.

Met natuur & landschap als thema. In mijn sfeervolle atelier in de binnenstad van Gouda is ruimte voor 6 tot 8 personen. Ik help je aan de hand van uitdagende opdrachten met het vinden van vrijheid in tekenen en schilderen. Ik reik mogelijkheden aan om tot jouw eigen vormen te komen. De werkelijkheid is daarbij onze leidraad. Ik ben geen docent die je vertelt ‘hoe het moet’. Liever schep ik de voorwaarden en de veilige omgeving waarin jouw eigen onderzoek plaatsvindt. Tekenervaring is niet noodzakelijk, materiaal is ruim voorhanden in mijn atelier.

Woensdag 19:30-21:30u
16 mei, 30 mei, 13 juni, 27 juni, 11 juli

Donderdag 19:30-21:30u
17 mei, 31 mei, 14 juni, 28 juni, 12 juli

lees hier meer


 

 

2018 | open ateliers Gouda 

Meer dan 100 kunstenaars tonen hun werk op 50 locaties in de binnenstad van Gouda.

Zaterdag 14 & zondag 15 april van 12.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie over deelnemers en route op openateliergouda.nl

 

 2018 openateliers

 
In mijn atelier is werk te zien dat ik in 2017 schilderde temidden van de expositie 'Mieke de haan schildert' in Museum Gouda. Bezoekers konden mijn schilderproces volgen en ik sprak met hen over mijn werk en mijn inspiratiebronnen.  Het was een vruchtbare tijd.  Er ontstond een grote serie nieuw werk, geïnspireerd op het museumgebouw.
In mijn werk wil ik ruimte en tijd vangen.De fascinatie daarvoor is niet nieuw. Ik laat me al langer inspireren door verlaten gangen en kamers in oude gebouwen. Ik ben geïnteresseerd in het verleden dat meereist naar het heden, dat door mensen en situaties wordt meegenomen.

Ook zijn er lichtobjecten van Jan Stigt & Karine Stigt te zien, en fine art photography van Dindi 


 

2017 | Animatie bij pianosuite van Rob Stoop

aujourd'hui lr


Afgelopen lente maakte ik speciaal voor het Lief Langedijk Concert een aantal animaties die geprojecteerd werden terwijl de muzikanten speelden. Helen Botman, Ton Nieuwenhuizen, Rob Stoop en Arthur Lijten en het Red Limo String Quartet knalden, zweepten op, vertraagden en ontroerden met hun muziek.

Ik maakte onder andere een animatie bij een suite van Rob Stoop. Tijdens het concert speelde Rob live bij de animatie en timede de muziek zó dat er een vanzelfsprekende eenheid ontstond. Deze beelden zijn met de muziek nu te zien op mijn youtubekanaal.

Naar aanleiding van deze samenwerking vroeg Rob me of ik animaties wilde maken bij zijn nieuwe cd ‘The art of being alone’. Een mooier compliment kon ik niet krijgen. De eerste animatie bij het stuk ‘Aujourd’hui’ werd getoond bij de cd-presentatie. Een tweede beeldvertelling op de prachtige muziek van Rob is in de maak.

Als je net als ik op slag fan bent geworden van de muziek van Rob, dan kan je hier meer over hem lezen of zijn 2 cd’s bestellen.


 

 

2017 Instagram

Het heeft even geduurd, maar ik ben om hoor. De vierkante plaatjeswereld van Instagram heeft me betoverd. Ook ik ben nu te vinden en hashtag me een eind in de rondte. Ik vind t leuk om daar andere dingen te laten zien dan op Facebook. Instagram nodigt uit tot ander beeld: kijkjes in mijn atelier, #inthestudio, #artistatwork en ook #workinprogress. Nieuwsgierig geworden? Niks missen?
Volg me op www.instagram.com/miekedehaan_artist

 instagram miekedehaan lr

 


2017  | aandacht voor 'Mieke de Haan schildert' op cultuurpodium ifthenisnow

2017 mieke de haan schildert 01194

 

'Als ik opzij stap zie ik de tijd gaan'
Lees meer over mijn inspiratie, over het hoe en waarom.
Naar artikel op ifthenisnow

Walter van Teefffelen interviewde mij over mijn kunstenaarschap.
Lees interview op ifthenisnow


 

 

2017 | AD editie Groene Hart, 4 mei 

View the embedded image gallery online at:
https://miekedehaan.nl/0#sigProIdd50bd42441

Tekst Gijs Kool, Foto Stephan Tellier
Klik op afbeelding voor vergroting


 

 

2017  | schilderfilmpjes op youtube

schilderfilmpje still


Op mijn youtubekanaal kan je me op de vingers kijken als ik schilder.

Naar youtube