privacybeleid

Deze website wordt beheerd door Mieke de Haan, eenmanszaak gevestigd in Gouda en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 29033606.
Ik vind jouw en mijn privacy belangrijk. Ik doe er alles aan om de persoonlijke informatie die je mij verstrekt vertrouwelijk te behandelen en doe dat uiteraard in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

In dit privacybeleid lees je welke persoonsgegevens ik verzamel, met welk doel ik dat doe en wat ik met die gegevens doe.
Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van de informatie die je online en offline met me deelt. Bijvoorbeeld via de mail en Whatsapp bij een vraag om informatie, het geven van een opdracht of als je je inschrijft voor een workshop. Of schriftelijk, bijvoorbeeld als je je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief op een intekenlijst bij een expositie of workshop.

Cookies / Google analytics
Op deze site heb ik geen cookies ingevoegd en ik maak ook geen gebruik van Google analytics.

De gegevens die ik verzamel

De gegevens die je me mailt omdat je om informatie vraagt of omdat je je inschrijft voor een workshop sla ik niet langer op dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens werden verzameld. Voor sommige gegevens geldt een wettelijke bewaartermijn. Het spreekt vanzelf dat ik mij daaraan houd.

Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief heb ik je voornaam, achternaam en emailadres nodig.
Als je informatie aan me vraagt heb ik je naam, je mailadres en eventueel je telefoonnummer nodig.
Als je een opdracht voor me hebt of een werk van me koopt heb ik je adresgegevens nodig om je het werk te doen toekomen. Een telefoonnummer om afspraken te maken of te bevestigen, of om overleg te kunnen plegen. Ik moet in ieder geval gegevens hebben om je een factuur te kunnen sturen.
Als je deelneemt aan een workshop van mij heb ik je naam, mailadres en je telefoonnummer nodig om je een factuur te kunnen sturen, je op de hoogte te houden van lesinhoud en om je te kunnen bellen in onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld als een les onverhoopt niet door kan gaan. Ook mail ik je als er nieuwe workshops gepland zijn waarop je je kan inschrijven.

Hoe worden jouw gegevens bewaard?

Jouw gegevens staan op mijn computer die beveiligd is met een wachtwoord en worden geback-upt, op een harddisk. Ik bewaar jouw gegevens niet in de cloud. Telefoonnummers sla ik ok op op mijn mobiele telefoon die beveiligd is met een pincode.

Delen

Ik deel je gegevens nooit met derden, tenzij ik daar wettelijk toe verplicht ben.

Nieuwsbrief

Je ontvangt mijn nieuwsbrief als je mijn klant bent of als je je daar ooit (online of offline) voor ingeschreven hebt. De nieuwsbrief verstuur ik met Mailchimp waarmee ik een verwerkersovereenkomst heb afgesloten. Je kunt je ten allen tijde eenvoudig afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief. Dan worden je gegevens verwijderd van de mailinglijst.
Privacy beleid Mailchimp

Veilige site

 Mijn site is beveiligd met een SSL-certificaat. Dat zie je in je browser: de site heeft een groen slotje linksboven in je browser en de aanduiding https in het webadres. Dat betekent dat data versleuteld wordt verstuurd.

Inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt altijd het recht op inzage, aanpassing of het (laten) verwijderen van je gegevens.
Voor vragen daarover kan je met bellen (0182580810) of mailen.

Klacht?

Laat t me alsjeblieft weten als je denkt dat ik niet goed omga met je gegevens.
Er bestaat ook een mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

  

dagelijkse tekeningen

Elke werkdag een nieuwe tekening.

bekijk meer dagelijkse tekeningen


2019  | Aan nieuwe site wordt gewerkt

Hij wordt anders, heel anders, en is bijna klaar!
Nog even wachten
:)

20191101 nieuwe website miekedehaan 1


 

 

2019  | nieuwe serie workshops in oktober gestart

VRIJHEID 
In een sfeervol atelier op zoek naar vrijheid in tekenen en schilderen. Je potlood, krijtje of penseel het werk laten doen zonder dat je denkhoofd zich ermee bemoeit. Lijkt je dat wat?

In 2020 start ik weer met een serie van 6 lessen. Elke les een andere invalshoek van het thema, uiteraard met passende uitdagende opdrachten.

workshop miekedehaan 9281

 

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen drijfveren om te komen werken in mijn atelier tijdens de workshopavonden. Wat ik zie als ik tijdens zo’n avond rondkijk is concentratie, plezier, gedrevenheid en verbazing over wat er ontstaat.

In mijn sfeervolle atelier in de binnenstad van Gouda is ruimte voor 8 personen. Ik help je aan de hand van uitdagende opdrachten met het vinden van vrijheid in tekenen en schilderen. Ik reik mogelijkheden aan om tot jouw eigen vormen te komen. De werkelijkheid is daarbij onze leidraad. Ik ben geen docent die je vertelt ‘hoe het moet’. Liever schep ik de voorwaarden en de veilige omgeving waarin jouw eigen onderzoek plaatsvindt. Tekenervaring is niet noodzakelijk, materiaal is ruim voorhanden in mijn atelier.

Opgeven via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
NB. Ik stuur ALTIJD een bevestiging, dus controleer ook je spambox.

dinsdagavonden | 19:30 - 21:30u

woensdagavonden | 19:30 - 21:30u

donderdagavonden | 19:30 - 21:30u 

lees hier meer

 

 

2019  | SALON Museum Gouda t/m 10 juni

Museum Gouda peilt eens in de paar jaar het kunstklimaat in Gouda en het Groene Hart. Vijfentwintig zorgvuldig geselecteerde kunstenaars presenteren t/m 10 juni hun beste werk tijdens Salon 2019. De tentoonstelling toont zeer gevarieerd werk: Van schilderkunst tot fotografie, van video- tot installatiekunst. Salon 2019 toont aan hoe hoog het niveau is van kunstenaars uit Gouda en het Groene Hart.

Mijn twee monumentale tekeningen hangen naast de prachtfoto’s van Jaap van den Berg. En dat is niet toevallig. Deze foto’s en tekeningen vormen een onderdeel van ons gezamenlijke project ‘De Natuur Die Terugneemt’. Waarbij we zwerven over door mensen verlaten gebied en waar het het volhardende geduld van de natuur zichtbaar is.

website museum gouda

2019 salon tentoonstelling miekedehaan

Werk van Mieke en Jaap tijdens een werkbespreking.

 

2018  | Artoll Kunstlabor

Begin oktober nam ik deel aan een spannend project georganiseerd door André Groeneveld, conservator van het Zuiderzeemuseum en bestuurslid van kunststichting Firma van Drie. Hij nodigde een groep kunstenaars uit om te gaan werken in het Artoll Kunstlabor in Bedburg-Hau, Duitsland.

Artoll Kunstlabor bestaat sinds 1994 en is een kunstenaarsinitiatief. Kunstenaars kunnen er korte of langere tijd werken. Het is gevestigd in een Jugendstil gebouw dat op het parkachtige terrein van een psychiatrische instelling uit het begin van de vorige eeuw staat. Het terrein is deels nog in gebruik. Er zijn onder andere een asielzoekerscentrum, twee tbs-instellingen en er zijn opvangcentra voor gezinnen met problemen.

Het gebouw is groot en het galmt er ontzettend. Het is een voormalig psychiatrisch ziekenhuis waar beschadigde mensen veiligheid vonden. Van die gelaagde en beladen historie, dramatisch doorkruist door WO2, lijkt nog een echo in het pand te hangen.

Mijn beleving van het gebouw en de plek waar het stond zette me tot denken over vrijheid en onvrijheid, over de beschadigingen die een mens tijdens het leven oploopt, over veiligheid en onveiligheid, over binnen en buiten, over zien en gezien worden. In het gebouw zijn zorgde voor ongemakkelijke gevoelens, die ik tot onderwerp en inspiratiebron van mijn werk maakte.

 
 

2018 | open ateliers Gouda in april

Meer dan 100 kunstenaars tonen hun werk op 50 locaties in de binnenstad van Gouda.

Zaterdag 14 & zondag 15 april van 12.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie over deelnemers en route op openateliergouda.nl

 

 2018 openateliers

 
In mijn atelier is werk te zien dat ik in 2017 schilderde temidden van de expositie 'Mieke de haan schildert' in Museum Gouda. Bezoekers konden mijn schilderproces volgen en ik sprak met hen over mijn werk en mijn inspiratiebronnen.  Het was een vruchtbare tijd.  Er ontstond een grote serie nieuw werk, geïnspireerd op het museumgebouw.
In mijn werk wil ik ruimte en tijd vangen.De fascinatie daarvoor is niet nieuw. Ik laat me al langer inspireren door verlaten gangen en kamers in oude gebouwen. Ik ben geïnteresseerd in het verleden dat meereist naar het heden, dat door mensen en situaties wordt meegenomen.

Ook zijn er lichtobjecten van Jan Stigt & Karine Stigt te zien.


 


2017  | aandacht voor 'Mieke de Haan schildert' op cultuurpodium ifthenisnow

2017 mieke de haan schildert 01194

 

'Als ik opzij stap zie ik de tijd gaan'
Lees meer over mijn inspiratie, over het hoe en waarom.
Naar artikel op ifthenisnow

Walter van Teefffelen interviewde mij over mijn kunstenaarschap.
Lees interview op ifthenisnow

 

2017 | AD editie Groene Hart, 4 mei 

Tekst Gijs Kool, Foto Stephan Tellier
Klik op afbeelding voor vergroting