DE WANDELING

 

In mijn dagelijkse blogtekeningen duikt het landschap steeds weer op. Soms is de natuur vlak en Hollands, vaker zijn er heuvels of bergen te zien. Ik zoek naar de weerslag van alle wandelingen die ik ooit maakte.

Ik heb veel gelopen, in binnen- en buitenland. Ik beweeg me door landschappen die sporen van het begin der tijden in zich dragen. Land getemd en gedresseerd door de mens, vol gezet met paaltjes, huisjes, schuren. Gebieden doorsneden door wegen en paden, vlakten met grazend vee.

 

Ik liep onder de hete zon, werd weggespoeld door hoosbuien, zag dreigende zwarte hemels met samenpakkende wolken en liet mijn haar bespelen door de wind. Ik verwonderde me, verdwaalde en liep bekende wegen om elke keer weer thuis te komen met kilometers in mijn zakken en een wereld in mijn hoofd.


dagelijkse tekeningen

Elke werkdag een nieuwe tekening.

bekijk meer dagelijkse tekeningen


Animatie bij pianosuite van Rob Stoop

aujourd'hui lr


In 2017 maakte ik speciaal voor het Lief Langedijk Concert een aantal animaties die geprojecteerd werden terwijl de muzikanten speelden. Helen Botman, Ton Nieuwenhuizen, Rob Stoop en Arthur Lijten en het Red Limo String Quartet knalden, zweepten op, vertraagden en ontroerden met hun muziek.

Ik maakte onder andere een animatie bij een suite van Rob Stoop. Tijdens het concert speelde Rob live bij de animatie en timede de muziek zó dat er een vanzelfsprekende eenheid ontstond. Deze beelden zijn met de muziek nu te zien op mijn youtubekanaal.

Naar aanleiding van deze samenwerking vroeg Rob me of ik animaties wilde maken bij zijn nieuwe cd ‘The art of being alone’. Een mooier compliment kon ik niet krijgen. De eerste animatie bij het stuk ‘Aujourd’hui’ werd getoond bij de cd-presentatie. Een tweede beeldvertelling op de prachtige muziek van Rob is in de maak.

Als je net als ik op slag fan bent geworden van de muziek van Rob, dan kan je hier meer over hem lezen of zijn 2 cd’s bestellen.

 

Instagram

De vierkante plaatjeswereld van Instagram heeft me betoverd. Ook ik ben nu te vinden en hashtag me een eind in de rondte. Ik vind t leuk om daar andere dingen te laten zien dan op Facebook. Instagram nodigt uit tot ander beeld: kijkjes in mijn atelier, #inthestudio, #artistatwork en ook #workinprogress. Nieuwsgierig geworden? Niks missen?
Volg me op www.instagram.com/miekedehaan_artist

 instagram miekedehaan lr

 


2017 | AD editie Groene Hart, 4 mei 

Tekst Gijs Kool, Foto Stephan Tellier
Klik op afbeelding voor vergroting